vegetarisch-recept.nl

Broccoli schotel

Broccoli schotel met cashewnoten
We houden het simpel en ik zal de verhoudingen aanhouden die ik de laatste keer heb gegokt. Deze klopte namelijk wel aardig..

Per persoon is dat ongeveer
Ingrediënten:
Theelepeltje Piri-Piri kruiden
125 gram aardappelschijfjes
25 gram cashewnoten gebrand maar niet gezouten
Kookroom ½ pakje
Geraspte oude kaas maar mag ook belegen kaas zijn
½ broccoli stronk niet de hele kleine.
1-2 eieren (klein 2 groot 1 je snapt het wel.)
½ ui rood of wit.

Eventueel toevoegen een andere kaassoort, knoflook, paprika. Andere creatieve ideeën zijn natuurlijk goed zie dit een beetje als een basis. Het origineel dat ik heb gegeten was met gehakt en spek bijvoorbeeld. Maar deze vegetarische variant is eigenlijk veel lekkerder.

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor..
  • Snijd de broccoli klein, lekker makkelijk, groot mes plakken snijden en dan doorgaan tot blokjes. Fijn gesneden is beter voor het roeren en het eindresultaat.
  • Snij de ½ ui niet te fijn.
  • Ik doe ondertussen de aardappelschijfjes even 3 minuten in de magnetron dan zijn ze alvast een beetje gaar.
  • Klop de eieren een beetje door elkaar.
  • Breek de cashewnoten een beetje.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter. (tegen het plakken)

Bereiding:

Doe de Broccoli, de ui en de cashewnoten stukjes in de ovenschaal, roer er een klein beetje geraspte kaas doorheen en doe de kookroom er doorheen. Als je geroerd hebt verdeel het dan over de bodem zodat het lekker strak in elkaar zit. Schenk de geklutste eieren er overheen.
De eieren zakken er een beetje in, maar door de kookroom blijft het wel bovenin de laag zitten.
Roer goed door om alles te mengen en maak het daarna weer een beetje tot een goed verdeelde laag.
Daarna de aardappelschijfjes als een laag eroverheen.
Als laatste laag de geraspte kaas.

Als de over warm is kan de schaal erin..
Bij 170-180 graden ongeveer een uurtje in de oven tot de kaas bovenop bruin begint te worden.

Broccoli schotel

Dit kun je eten als een soort lasagne dus stukjes van snijden, door het ei dat erin zit blijven de stukjes beter bij elkaar.