vegetarisch-recept.nl

Kruidige Spitskoolcurry met Champignons

Laat je smaakpapillen zinderen met deze heerlijke vegetarische spitskoolcurry, verrijkt met smaakvolle champignons. Een eenvoudig te bereiden gerecht dat een feest van smaken op je bord brengt!

Ingrediënten:

1 spitskool, fijngesneden
200 g champignons, in plakjes gesneden
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el currypoeder
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
400 ml kokosmelk
2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verse koriander, fijngehakt (voor garnering)
Optioneel: rijst of naanbrood om mee te serveren
Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is.

Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is.

Voeg de champignons toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.

Voeg de fijngesneden spitskool toe en roerbak tot de kool iets zachter wordt.

Voeg de currypoeder, kurkuma, komijnpoeder en korianderpoeder toe. Roer goed door zodat de groenten gelijkmatig gekruid zijn.

Giet de kokosmelk over de groenten en laat sudderen tot de kool gaar is en de saus iets is ingedikt.

Breng op smaak met zout en peper naar wens.

Serveer de spitskoolcurry over rijst of met naanbrood. Garneer met verse koriander voor een frisse finishing touch.

Geniet van deze smaakvolle en voedzame vegetarische curry!