vegetarisch-recept.nl

Romige Bloemkoolpan met Kastanjechampignons, Cashewnoten en Roomkaas

Laat je smaakpapillen verwennen met deze heerlijke vegetarische bloemkool pan, verrijkt met aardse kastanjechampignons, knapperige cashewnoten en romige roomkaas. Een eenvoudig te bereiden gerecht dat elke maaltijd speciaal maakt!

Ingrediënten:

1 grote bloemkool, in kleine roosjes
200 g kastanjechampignons, in plakjes
100 g cashewnoten, grof gehakt
200 g roomkaas
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Kook de bloemkoolroosjes in een pan met licht gezouten water tot ze net gaar zijn. Giet af en zet opzij.

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is.

Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze tot ze goudbruin en zacht zijn.

Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe aan de pan en roer voorzichtig door.

Meng de roomkaas door het bloemkool-champignonmengsel tot alles goed is gecoat. Breng op smaak met zout en peper.

Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi de gehakte cashewnoten er gelijkmatig overheen.

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Haal uit de oven, garneer met verse peterselie en serveer deze romige bloemkoolpan als een smaakvol hoofdgerecht.

Geniet van de rijke smaken en de romige textuur van dit heerlijke vegetarische gerecht!