vegetarisch-recept.nl

Romige Broccolischotel met Geroosterde Cashewnoten en Gesmolten Brie

Ervaar een smaakexplosie met deze heerlijke vegetarische broccolischotel, verrijkt met knapperige geroosterde cashewnoten en romige gesmolten brie. Een eenvoudig te bereiden gerecht dat je smaakpapillen zal verwennen!

Ingrediënten:

500 g broccoli, in roosjes gesneden
100 g cashewnoten, geroosterd
200 g brie, in plakjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 ml room
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Kook de broccoli roosjes in een pan met licht gezouten water tot ze net gaar zijn. Giet af en zet opzij.

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is.

Voeg de gekookte broccoli toe aan de pan en roer voorzichtig door.

Giet de room over de broccoli en knoflook en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Schep het broccoli-roommengsel in een ovenschaal en verdeel de plakjes brie gelijkmatig over de bovenkant.

Bak in de voorverwarmde oven tot de brie gesmolten is en een gouden korstje vormt, meestal 15-20 minuten.

Haal uit de oven, strooi geroosterde cashewnoten over de schotel en garneer met verse peterselie.

Serveer deze romige broccolischotel als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Geniet van de rijke smaken en texturen van dit heerlijke vegetarische gerecht!