vegetarisch-recept.nl

Romige Curry met Sperziebonen en Champignons

Geniet van de smaakvolle combinatie van knapperige sperziebonen, sappige champignons en romige currysaus in dit heerlijke vegetarische gerecht. Een eenvoudig te bereiden maaltijd die zowel voedzaam als verrukkelijk is!

Ingrediënten:

500 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
200 g champignons, in plakjes gesneden
200 ml room
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel currypoeder
Zout en peper naar smaak
Verse koriander, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:

Kook de gehalveerde sperziebonen in een pan met licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet opzij.

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is.

Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is.

Voeg de champignons toe en bak ze tot ze goudbruin en zacht zijn.

Voeg de gekookte sperziebonen toe aan de pan en roer voorzichtig door.

Strooi het currypoeder over de groenten en roer goed door zodat alles gelijkmatig is gekruid.

Giet de room over de groenten en laat het geheel sudderen tot de saus iets is ingedikt.

Breng op smaak met zout en peper naar wens.

Garneer met verse koriander voor een exotische touch.

Serveer de romige curry met sperziebonen en champignons als een smaakvol hoofdgerecht, eventueel met rijst of naanbrood.

Geniet van de heerlijke smaken en aroma’s van dit vegetarische gerecht!