vegetarisch-recept.nl

Romige Sperziebonen met Champignons, Rode Ui en Knoflook

Geniet van de heerlijke combinatie van knapperige sperziebonen, smaakvolle champignons, pittige rode ui en aromatische knoflook, alles verpakt in een romige saus. Een eenvoudig te bereiden vegetarisch gerecht dat je smaakpapillen verwent!

Ingrediënten:

500 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
200 g champignons, in plakjes gesneden
1 rode ui, dun gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 ml room
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:

Kook de gehalveerde sperziebonen in een pan met licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet opzij.

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de dun gesneden rode ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is.

Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is.

Voeg de plakjes champignons toe en bak ze tot ze goudbruin en zacht zijn.

Voeg de gekookte sperziebonen toe aan de pan en roer voorzichtig door.

Giet de room over de groenten en laat het geheel sudderen tot de saus iets is ingedikt.

Breng op smaak met zout en peper naar wens.

Garneer met verse peterselie voor een frisse finishing touch.

Serveer deze romige sperziebonen met champignons, rode ui en knoflook als bijgerecht of als smaakvol hoofdgerecht.

Geniet van de rijke smaken en de romige textuur van dit heerlijke vegetarische gerecht!