vegetarisch-recept.nl

Verfrissende Ijsbergsla Salade met Tomaat, Komkommer, Appel en Kaas

Geniet van de perfecte mix van knapperige ijsbergsla, sappige tomaten, verfrissende komkommer, zoete appel en romige kaas in deze heerlijke vegetarische salade. Een eenvoudig te bereiden gerecht dat een smaakvolle toevoeging is aan elke maaltijd!

Ingrediënten:

1 krop ijsbergsla, fijngesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
1 komkommer, in plakjes
1 appel, in dunne partjes
100 g kaas naar keuze (bijvoorbeeld feta, geitenkaas, of goudse kaas), verkruimeld of in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel honing
Verse bieslook, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:

Plaats de fijngesneden ijsbergsla in een grote slakom.

Voeg de tomatenblokjes, plakjes komkommer, dunne appel partjes en verkruimelde kaas toe aan de ijsbergsla.

In een aparte kom, meng de olijfolie, appelazijn, honing, verse bieslook, zout en peper tot een dressing.

Giet de dressing over de salade en hussel voorzichtig door zodat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.

Laat de salade even rusten om de smaken te laten mengen.

Garneer met extra verse bieslook voor een extra vleugje frisheid.

Serveer deze verfrissende ijsbergsla salade als een lichte en voedzame maaltijd op zichzelf of als bijgerecht.

Geniet van de diverse smaken en texturen in elke smakelijke hap!