vegetarisch-recept.nl

Verfrissende Witlof Salade met Appel, Walnoot en Feta

Geniet van de knapperige frisheid van deze vegetarische witlof salade, verrijkt met zoete appelpartjes, knapperige walnoten en romige feta. Een eenvoudig te bereiden gerecht dat een smaakvolle toevoeging is aan elke maaltijd!

Ingrediënten:

2 witlofstronken, in dunne reepjes gesneden
1 sappige appel, in dunne partjes
100 g walnoten, grof gehakt
150 g feta, verkruimeld
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel appelciderazijn
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:

Plaats de gesneden witlof in een grote slakom.

Voeg de partjes appel, gehakte walnoten en verkruimelde feta toe aan de witlof.

In een aparte kom, meng de olijfolie, honing en appelciderazijn tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de dressing over de salade en hussel voorzichtig door zodat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.

Laat de salade even rusten om de smaken te laten mengen.

Garneer met verse peterselie voor een extra vleugje frisheid.

Serveer deze verfrissende witlof salade als een lichte en smaakvolle bijgerecht bij de lunch of het diner.

Geniet van de combinatie van knapperige witlof, sappige appel, notige walnoten en romige feta in elke hap!